top of page
Screenshot 2021-09-03 142419_edited_edited.jpg

Αγοράζετε ακίνητο? 12 πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πρωτού αγοράσετε.

Όταν αγοράζετε ένα σπίτι, υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ακολουθούν ορισμένες βασικές πτυχές που πρέπει να έχετε κατά νου:


  1. Προϋπολογισμός και προσιτές τιμές: Προσδιορίστε τον προϋπολογισμό σας και πόσα μπορείτε να δώσετε για στεγαστικό δάνειο. Λάβετε υπόψη τα έσοδα, τα έξοδά σας και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.

  2. Τοποθεσία: Αξιολογήστε τη γειτονιά. Ερευνήστε την ασφάλεια της περιοχής, τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης και τις τάσεις της αξίας των ακινήτων.

  3. Μέγεθος και διάταξη: Λάβετε υπόψη τον αριθμό των υπνοδωματίων, των λουτρών και της συνολικής τετραγωνικής έκτασης για να διασφαλίσετε ότι το σπίτι καλύπτει τις τρέχουσες και μελλοντικές σας ανάγκες. Αξιολογήστε την κάτοψη και ελέγξτε εάν ευθυγραμμίζεται με τις προτιμήσεις σας.

  4. Κατάσταση και συντήρηση: Ελέγξτε την οικία ή προσλάβετε έναν επαγγελματία επιθεωρητή σπιτιού για να αξιολογήσει την κατάστασή του. Αναζητήστε τυχόν δομικά ζητήματα, ζημιές στο νερό, ηλεκτρικά ή υδραυλικά προβλήματα και εξετάστε το πιθανό κόστος συντήρησης ή ανακαίνισης.

  5. Αξία μεταπώλησης: Ενώ μπορεί να σκοπεύετε να μείνετε στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι συνετό να λάβετε υπόψη τις δυνατότητες μεταπώλησης. Ερευνήστε την τοπική αγορά ακινήτων και αξιολογήστε εάν το ακίνητο είναι πιθανό να ανατιμηθεί σε αξία με την πάροδο του χρόνου.

  6. Ενεργειακή απόδοση: Αξιολογήστε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων μόνωσης, παραθύρων, θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού.Τα ενεργειακά αποδοτικά σπίτια μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα σε λογαριασμούς κοινής ωφελείας και να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

  7. Φυσικές καταστροφές και περιβαλλοντικοί παράγοντες: Ερευνήστε την περιοχή για πιθανούς κινδύνους όπως πλημμύρες, σεισμούς, τυφώνες ή πυρκαγιές.Ελέγξτε εάν το ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη πλημμύρας ή απαιτεί πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη.

  8. Ένωση ιδιοκτητών σπιτιού (HOA): Εάν το σπίτι είναι μέρος ενός HOA, ελέγξτε τους κανόνες, τους κανονισμούς και τις σχετικές χρεώσεις.Σκεφτείτε εάν οι περιορισμοί του HOA ευθυγραμμίζονται με τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σας.

  9. Προσβασιμότητα και μελλοντικές ανάγκες: Λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας του σπιτιού, όπως σκάλες, πόρτες και εγκαταστάσεις μπάνιου. Προβλέψτε τυχόν μελλοντικές ανάγκες, όπως η γήρανση στη θέση ή η φιλοξενία μελών της οικογένειας με αναπηρία.

  10. Επιλογές χρηματοδότησης: Ερευνήστε και συγκρίνετε τις επιλογές στεγαστικών δανείων από διαφορετικούς δανειστές.Λάβετε υπόψη τα επιτόκια, τις απαιτήσεις προκαταβολής, τους όρους δανείου και τα κριτήρια καταλληλότητας για να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή χρηματοδότησης.

  11. Νομική και τεκμηρίωση: Βεβαιωθείτε ότι όλες οι νομικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένων του τίτλου ιδιοκτησίας, των ερευνών, των αδειών και των επιθεωρήσεων, είναι εντάξει. Προσλάβετε έναν εξειδικευμένο δικηγόρο ακινήτων για να σας καθοδηγήσει στη νομική διαδικασία και να ελέγξει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

  12. Συναισθηματικοί παράγοντες: Η αγορά ενός σπιτιού είναι μια σημαντική απόφαση, επομένως λάβετε υπόψη τις προσωπικές σας προτιμήσεις, τα συναισθήματα και πώς το σπίτι ευθυγραμμίζεται με τον τρόπο ζωής, τις φιλοδοξίες και τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Στο Alestate.gr σας διασφαλίζουμε ότι τα ακίνητά μας είναι καλά δομημένα με τα σωστά υλικά .Όλες οι απαραίτητες παραδοχές έχουν ελεγχθεί από νομικούς και οικονομικούς εμπειρογνώμονες. Είναι σωστά κατασκευασμένα, συντηρούνται τακτικά, ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον.Τα διαμερίσματά μας βρίσκονται κοντά στην παραλία με υπέροχη θέα το Εθνικό Πάρκο του Σχοινιά και το δάσος του. Η σχέση μεταξύ προσιτότητας και τοποθεσίας είναι από τις φθηνότερες στην περιοχή των Δικαστικών. Ελέγξτε τα διαμερίσματά μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page