top of page

BLOGS

Όταν αγοράζετε ένα σπίτι, υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ακολουθούν ορισμένες βασικές πτυχές που πρέπει να έχετε κατά νου:


 1. Προϋπολογισμός και προσιτές τιμές: Προσδιορίστε τον προϋπολογισμό σας και πόσα μπορείτε να δώσετε για στεγαστικό δάνειο. Λάβετε υπόψη τα έσοδα, τα έξοδά σας και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.

 2. Τοποθεσία: Αξιολογήστε τη γειτονιά. Ερευνήστε την ασφάλεια της περιοχής, τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης και τις τάσεις της αξίας των ακινήτων.

 3. Μέγεθος και διάταξη: Λάβετε υπόψη τον αριθμό των υπνοδωματίων, των λουτρών και της συνολικής τετραγωνικής έκτασης για να διασφαλίσετε ότι το σπίτι καλύπτει τις τρέχουσες και μελλοντικές σας ανάγκες. Αξιολογήστε την κάτοψη και ελέγξτε εάν ευθυγραμμίζεται με τις προτιμήσεις σας.

 4. Κατάσταση και συντήρηση: Ελέγξτε την οικία ή προσλάβετε έναν επαγγελματία επιθεωρητή σπιτιού για να αξιολογήσει την κατάστασή του. Αναζητήστε τυχόν δομικά ζητήματα, ζημιές στο νερό, ηλεκτρικά ή υδραυλικά προβλήματα και εξετάστε το πιθανό κόστος συντήρησης ή ανακαίνισης.

 5. Αξία μεταπώλησης: Ενώ μπορεί να σκοπεύετε να μείνετε στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι συνετό να λάβετε υπόψη τις δυνατότητες μεταπώλησης. Ερευνήστε την τοπική αγορά ακινήτων και αξιολογήστε εάν το ακίνητο είναι πιθανό να ανατιμηθεί σε αξία με την πάροδο του χρόνου.

 6. Ενεργειακή απόδοση: Αξιολογήστε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων μόνωσης, παραθύρων, θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού.Τα ενεργειακά αποδοτικά σπίτια μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα σε λογαριασμούς κοινής ωφελείας και να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

 7. Φυσικές καταστροφές και περιβαλλοντικοί παράγοντες: Ερευνήστε την περιοχή για πιθανούς κινδύνους όπως πλημμύρες, σεισμούς, τυφώνες ή πυρκαγιές.Ελέγξτε εάν το ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη πλημμύρας ή απαιτεί πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη.

 8. Ένωση ιδιοκτητών σπιτιού (HOA): Εάν το σπίτι είναι μέρος ενός HOA, ελέγξτε τους κανόνες, τους κανονισμούς και τις σχετικές χρεώσεις.Σκεφτείτε εάν οι περιορισμοί του HOA ευθυγραμμίζονται με τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σας.

 9. Προσβασιμότητα και μελλοντικές ανάγκες: Λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας του σπιτιού, όπως σκάλες, πόρτες και εγκαταστάσεις μπάνιου. Προβλέψτε τυχόν μελλοντικές ανάγκες, όπως η γήρανση στη θέση ή η φιλοξενία μελών της οικογένειας με αναπηρία.

 10. Επιλογές χρηματοδότησης: Ερευνήστε και συγκρίνετε τις επιλογές στεγαστικών δανείων από διαφορετικούς δανειστές.Λάβετε υπόψη τα επιτόκια, τις απαιτήσεις προκαταβολής, τους όρους δανείου και τα κριτήρια καταλληλότητας για να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή χρηματοδότησης.

 11. Νομική και τεκμηρίωση: Βεβαιωθείτε ότι όλες οι νομικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένων του τίτλου ιδιοκτησίας, των ερευνών, των αδειών και των επιθεωρήσεων, είναι εντάξει. Προσλάβετε έναν εξειδικευμένο δικηγόρο ακινήτων για να σας καθοδηγήσει στη νομική διαδικασία και να ελέγξει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

 12. Συναισθηματικοί παράγοντες: Η αγορά ενός σπιτιού είναι μια σημαντική απόφαση, επομένως λάβετε υπόψη τις προσωπικές σας προτιμήσεις, τα συναισθήματα και πώς το σπίτι ευθυγραμμίζεται με τον τρόπο ζωής, τις φιλοδοξίες και τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Στο Alestate.gr σας διασφαλίζουμε ότι τα ακίνητά μας είναι καλά δομημένα με τα σωστά υλικά .Όλες οι απαραίτητες παραδοχές έχουν ελεγχθεί από νομικούς και οικονομικούς εμπειρογνώμονες. Είναι σωστά κατασκευασμένα, συντηρούνται τακτικά, ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον.Τα διαμερίσματά μας βρίσκονται κοντά στην παραλία με υπέροχη θέα το Εθνικό Πάρκο του Σχοινιά και το δάσος του. Η σχέση μεταξύ προσιτότητας και τοποθεσίας είναι από τις φθηνότερες στην περιοχή των Δικαστικών. Ελέγξτε τα διαμερίσματά μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

3 Προβολές0 Σχόλια

Η αγορά ακινήτων στην Αθήνα βιώνει μια περίοδο ραγδαίας ανάπτυξης και ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Με τον πληθυσμό να αυξάνεται, με την εισροή νέων επιχειρήσεων και μια ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία, η πόλη γίνεται γρήγορα ένα από τα πιο επιθυμητά μέρη για να ζεις στην Ελλάδα. Καθώς η αγορά ακινήτων συνεχίζει να επεκτείνεται, εμφανίζονται μια σειρά από τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον του ''real estate'' στην Αθήνα.


Πρώτα και κύρια, υπάρχουν σχέδια για ανάπλαση πολλών τμημάτων του κέντρου της Αθήνας έως το 2025. Αυτό το έργο ανάπλασης θα περιλαμβάνει νέες κατασκευές, ανακαινίσεις υφιστάμενων κτιρίων και βελτιώσεις υποδομών, όπως καλύτερες επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας. Αυτά τα έργα θα πρέπει να κάνουν την πόλη πιο ελκυστική για πιθανούς αγοραστές που αναζητούν εμπορικά ή οικιστικά ακίνητα στο κέντρο ή ακόμα και στα προάστια της πόλης. Επιπλέον, αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να τονώσουν περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη καθώς οι επιχειρήσεις μετακινούνται σε περιοχές που αναζωογονήθηκαν πρόσφατα.


Μία από τις πιο σημαντικές τάσεις στην αγορά ακινήτων στην Αθήνα είναι η αυξανόμενη ζήτηση για πολυτελή ακίνητα. Καθώς η πόλη συνεχίζει να προσελκύει περισσότερα εύπορα άτομα και επιχειρήσεις, υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για πολυτελή ακίνητα με ανέσεις, όπως πισίνες και σάουνες. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς περισσότεροι άνθρωποι κατευθύνονται προς την Αθήνα για τον μοναδικό τρόπο ζωής και την κουλτούρα της.


Αυστηρότεροι κανονισμοί σχετικά με τη διαχείριση των ενοικιαζόμενων ακινήτων θα μπορούσαν να γίνουν συνηθισμένοι καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους που σχετίζονται με τον εξευγενισμό και τον εκτοπισμό των επί μακρόν κατοίκων λόγω της αύξησης του κόστους στέγασης. Ενδέχεται να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες να εγγραφούν στους δήμους ή να τηρούν ορισμένα πρότυπα όταν ενοικιάζουν μονάδες – κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται προς τα εμπρός.


Η αύξηση της τεχνολογίας έχει αντίκτυπο και στην αγορά ακινήτων στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί ο αριθμός των διαδικτυακών πυλών ακινήτων που επιτρέπουν στους αγοραστές και τους πωλητές να συνδέονται μεταξύ τους και να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται ποτέ να φύγουν από τα σπίτια τους. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται και να διευκολύνει τους αγοραστές και τους πωλητές να βρίσκουν ο ένας τον άλλον μέσω του διαδικτύου. Οι τεχνολογικές εξελίξεις θα συνεχίσουν να φέρνουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν σπίτια και συναλλάσσονται με μεσίτες. Οι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα ακίνητα από ποτέ, ενώ οι πωλητές μπορούν να αξιοποιήσουν ισχυρά εργαλεία μάρκετινγκ όπως εικονικές περιηγήσεις και τρισδιάστατες περιηγήσεις (3D tours) για να παρουσιάσουν τις καταχωρίσεις τους.


Τέλος, η αυξανόμενη δημοτικότητα της Airbnb και άλλων πλατφορμών κρατήσεων έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά ακινήτων στην Αθήνα. Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να αναζητούν καταλύματα βραχείας διάρκειας, έχουν γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για ταξιδιώτες που αναζητούν ένα οικονομικό μέρος για να μείνουν ενώ επισκέπτονται την Αθήνα. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων ενώ ταξιδεύουν.


Αυτές μόνο μερικές τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του ''real estate'' στην Αθήνα. Καθώς η πόλη συνεχίζει να αναπτύσσεται, είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε για αυτές τις τάσεις, ώστε να λαμβάνουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις στην αγορά και στην πώληση ακινήτων. Η πρόβλεψη ακριβώς του τι θα ακολουθήσει για την αγορά ακινήτων της Αθήνας είναι αδύνατη χωρίς να γνωρίζουμε όλες τις εμπλεκόμενες μεταβλητές. Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο: η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται γρήγορα μαζί με άλλους παράγοντες που επηρεάζουν αυτή τη δυναμική βιομηχανία, δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε υπομονετικά (και ελπίζουμε με ενθουσιασμό!) για να δούμε τι θα ακολουθήσει. Με τη μοναδική της κουλτούρα, τα όμορφα τοπία και την ακμάζουσα οικονομία της, η Αθήνα είναι ένα συναρπαστικό μέρος για επενδύσεις σε ακίνητα και το μέλλον της φαίνεται πιο λαμπρό από ποτέ.


5 Προβολές0 Σχόλια


Η Αθήνα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Με τα αρχαιολογικά μνημεία, τις εκπληκτικές παραλίες και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή, δεν είναι περίεργο γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι συρρέουν σε αυτήν την πόλη κάθε χρόνο. Αλλά αν αναζητάτε έναν χαλαρό προορισμό για χαλάρωση, τότε οι παραλίες της Αθήνας μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε.


Η ακτογραμμή της Αθήνας εκτείνεται από τον Σαρωνικό μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος και προσφέρει μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Η περιοχή είναι γνωστή για τα κρυστάλλινα νερά της, τις παραλίες με λευκή άμμο που είναι ιδανικές για κολύμπι, και για τις απολαυστικές θέες .Πολλές από αυτές τις παραλίες διαθέτουν επίσης beach bar, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα δροσιστικό ποτό απολαμβάνοντας τον μεσογειακό ήλιο.


Για όσους θέλουν να εξερευνήσουν πιο μακριά, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες δραστηριότητες κατά μήκος της ακτής. Από ταξίδια με ιστιοπλοΐκά σε κοντινά νησιά μέχρι εκδρομές κατάδυσης για αναζήτηση θαλάσσιας ζωής, υπάρχει πάντα κάτι για όλους εδώ.Υπάρχουν επίσης πολλές ευκαιρίες για ψάρεμα, καθώς και περιηγήσεις με σκάφος που μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια εξερεύνηση στα ελληνικά νησιά.


Όσον αφορά τις επιλογές διαμονής, οι επισκέπτες θα βρουν πολλές επιλογές και κατά μήκος της ακτής.Το Alestate.gr προσφέρει από συγκροτήματα και διαμερίσματα μέχρι και πολυτελές βίλες με πισίνα .Τα έργα μας είναι προς πώληση στον Σχοινιά Μαραθώνα, 40 χλμ.από το κέντρο της Αθήνας.Η επενδυτική αξία είναι η εξαιρετική θέα τους και η ευκολία πρόσβασης στο Αιγαίο και στον Εθνικό Δρυμό Natura 2000 της περιοχής.Τα έργα βρίσκονται σε έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, αρκετά κοντά στην πρωτεύουσα για ένα εύκολο day trip. Παρόλα αυτά στις μέρες μας προτιμάται ως μακροπρόθεσμος προορισμός, περισσότερο από ποτέ.Τα ακίνητα των έργων έχουν όλες τις ανέσεις για σύντομη και μεγάλη διαμονή.Σε μικρή απόσταση από την παραλία, κάθε δωμάτιο είναι σχεδιασμένο να προσφέρει άψογη θέα στον Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο κατά μήκος της παραλίας.


Όλα τα έργα αναπτύσσονται και υποστηρίζονται από τον Αλέξη Ιγνατιάδη, έναν ελεύθερο επαγγελματία αρχιτέκτονα με μεγάλη εξειδίκευση στην ανάπτυξη και την κατασκευή ακινήτων στην περιοχή.


Όποια εμπειρία διακοπών κι αν αναζητάτε, θα τη βρείτε στην παραλία της Αθήνας! Είτε θέλετε μια περιπέτεια γεμάτη δράση είτε μια χαλαρωτική απόδραση δίπλα στη θάλασσα – αυτός ο προορισμός έχει κάτι για όλους! Ελάτε λοιπόν να εξερευνήσετε αυτήν την εκπληκτική περιοχή και να ανακαλύψετε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την Αθήνα ως προορισμό διακοπών κάθε χρόνο!


Επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ακίνητά μας.


4 Προβολές0 Σχόλια
1
2
bottom of page