top of page
Screenshot 2021-09-03 142419_edited_edited.jpg

Tο μέλλον της αγοράς ακινήτων στην Αθήνα

Η αγορά ακινήτων στην Αθήνα βιώνει μια περίοδο ραγδαίας ανάπτυξης και ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Με τον πληθυσμό να αυξάνεται, με την εισροή νέων επιχειρήσεων και μια ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία, η πόλη γίνεται γρήγορα ένα από τα πιο επιθυμητά μέρη για να ζεις στην Ελλάδα. Καθώς η αγορά ακινήτων συνεχίζει να επεκτείνεται, εμφανίζονται μια σειρά από τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον του ''real estate'' στην Αθήνα.


Πρώτα και κύρια, υπάρχουν σχέδια για ανάπλαση πολλών τμημάτων του κέντρου της Αθήνας έως το 2025. Αυτό το έργο ανάπλασης θα περιλαμβάνει νέες κατασκευές, ανακαινίσεις υφιστάμενων κτιρίων και βελτιώσεις υποδομών, όπως καλύτερες επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας. Αυτά τα έργα θα πρέπει να κάνουν την πόλη πιο ελκυστική για πιθανούς αγοραστές που αναζητούν εμπορικά ή οικιστικά ακίνητα στο κέντρο ή ακόμα και στα προάστια της πόλης. Επιπλέον, αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να τονώσουν περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη καθώς οι επιχειρήσεις μετακινούνται σε περιοχές που αναζωογονήθηκαν πρόσφατα.


Μία από τις πιο σημαντικές τάσεις στην αγορά ακινήτων στην Αθήνα είναι η αυξανόμενη ζήτηση για πολυτελή ακίνητα. Καθώς η πόλη συνεχίζει να προσελκύει περισσότερα εύπορα άτομα και επιχειρήσεις, υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για πολυτελή ακίνητα με ανέσεις, όπως πισίνες και σάουνες. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς περισσότεροι άνθρωποι κατευθύνονται προς την Αθήνα για τον μοναδικό τρόπο ζωής και την κουλτούρα της.


Αυστηρότεροι κανονισμοί σχετικά με τη διαχείριση των ενοικιαζόμενων ακινήτων θα μπορούσαν να γίνουν συνηθισμένοι καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους που σχετίζονται με τον εξευγενισμό και τον εκτοπισμό των επί μακρόν κατοίκων λόγω της αύξησης του κόστους στέγασης. Ενδέχεται να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες να εγγραφούν στους δήμους ή να τηρούν ορισμένα πρότυπα όταν ενοικιάζουν μονάδες – κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται προς τα εμπρός.


Η αύξηση της τεχνολογίας έχει αντίκτυπο και στην αγορά ακινήτων στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί ο αριθμός των διαδικτυακών πυλών ακινήτων που επιτρέπουν στους αγοραστές και τους πωλητές να συνδέονται μεταξύ τους και να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται ποτέ να φύγουν από τα σπίτια τους. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται και να διευκολύνει τους αγοραστές και τους πωλητές να βρίσκουν ο ένας τον άλλον μέσω του διαδικτύου. Οι τεχνολογικές εξελίξεις θα συνεχίσουν να φέρνουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν σπίτια και συναλλάσσονται με μεσίτες. Οι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα ακίνητα από ποτέ, ενώ οι πωλητές μπορούν να αξιοποιήσουν ισχυρά εργαλεία μάρκετινγκ όπως εικονικές περιηγήσεις και τρισδιάστατες περιηγήσεις (3D tours) για να παρουσιάσουν τις καταχωρίσεις τους.


Τέλος, η αυξανόμενη δημοτικότητα της Airbnb και άλλων πλατφορμών κρατήσεων έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά ακινήτων στην Αθήνα. Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να αναζητούν καταλύματα βραχείας διάρκειας, έχουν γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για ταξιδιώτες που αναζητούν ένα οικονομικό μέρος για να μείνουν ενώ επισκέπτονται την Αθήνα. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων ενώ ταξιδεύουν.


Αυτές μόνο μερικές τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του ''real estate'' στην Αθήνα. Καθώς η πόλη συνεχίζει να αναπτύσσεται, είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε για αυτές τις τάσεις, ώστε να λαμβάνουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις στην αγορά και στην πώληση ακινήτων. Η πρόβλεψη ακριβώς του τι θα ακολουθήσει για την αγορά ακινήτων της Αθήνας είναι αδύνατη χωρίς να γνωρίζουμε όλες τις εμπλεκόμενες μεταβλητές. Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο: η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται γρήγορα μαζί με άλλους παράγοντες που επηρεάζουν αυτή τη δυναμική βιομηχανία, δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε υπομονετικά (και ελπίζουμε με ενθουσιασμό!) για να δούμε τι θα ακολουθήσει. Με τη μοναδική της κουλτούρα, τα όμορφα τοπία και την ακμάζουσα οικονομία της, η Αθήνα είναι ένα συναρπαστικό μέρος για επενδύσεις σε ακίνητα και το μέλλον της φαίνεται πιο λαμπρό από ποτέ.


7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Αγοράζετε ακίνητο? 12 πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πρωτού αγοράσετε.

Όταν αγοράζετε ένα σπίτι, υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ακολουθούν ορισμένες βασικές πτυχές που πρέπει να έχετε κατά νου: Προϋπολογισμός και προσιτές τιμές: Προσδιο

Comments


bottom of page